Over Ineke

Hallo daar gewaardeerde lezer!

Foto door Judith Simon: http://judithsimon.blogspot.nl/

Foto door Judith Simon: http://judithsimon.blogspot.nl/

Leuk om je hier te treffen, dat je digitaal mijn rondjes om de zon volgt. Ik ben een schepsel met vele interesses, waaronder wetenschap, natuur, vriendschappen, schrijven en God. Ik heb een achtergrond in gedragsbiologie, maar ben momenteel bezig met mijn promotieonderzoek over gezondheidsonderzoek in mensapen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik gebruik de MinION (een draagbare DNA sequencer) om mensaapparasieten genetisch te identificeren, zodat we ze op veldlocatie’s kunnen bestuderen.

Naar mijn mening reizen we allemaal elke dag, of het nou naar een ander land is of naar en van onze achtertuin. En reizen is wat mij inspireert, wat mijn creativiteit aanwakkert. Het vergt een oplettend oog, een langzamer levensritme en een open instelling. Daarom deel ik op mijn blog dingen die mijn opvallen op mijn reis door tijd en ruimte. Soms vanuit het buitenland (b.v. Namibië of Panama), soms vanuit het perspectief van mijn persoonlijke leven. Geschreven door de bioloog, vriendin of het kind van God in me, met de intentie om je te bemoedigen op jouw eigen levensreis.

We hebben per slot van rekening maar een leven. Dus, in de woorden van wijlen Mary Oliver, ’tell me, what is it you plan to do with your one wild and precious life?’ (‘Vertel het me, wat ben je van plan te doen met jouw ene wilde en waardevolle leven?’)

Een gedachte over “Over Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.